İlberk Danışmanlık

Hibe ve Teşvik Danışmanlığı

Günümüz ekonomik koşullarındaki artan rekabet; firmaları kendi kaynakları dışında yeni finansal kaynaklar bulmaya zorlamaktadır.
İlberk Danışmanlık; firmaların üretim, ar-ge ve yatırım konularındaki faaliyetlerini devlet teşvikleri ile desteklemekte, firmalara artı değer sağlamaktadır.

SGK Teşvikleri

SGK teşvikleri, istihdam ve sigorta prim desteği (işveren teşvik sistemi, işveren teşvik sorgulama) ile firmalara önemli fırsatlar ve maliyet avantajı sağlamaktadır. İşverenlerin en önemli maliyet kalemlerinden bir tanesi de hiç şüphe yok ki SGK'ya ödenen primlerdir. 2011 yılından itibaren çıkarılan Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnameler ile işverenlerin SGK primlerinden kaynaklı maliyetleri azaltılmaya çalışılmıştır. Bu bağlamda yürürlüğe giren teşvik uygulamaları ile işverenlerin SGK’ya ödeyeceği primler belli şartlar altında azalmaktadır.

Firmalarca optimum faydanın elde edilmesi gerek işsizliğin azalması, gerekse ekonomimizin temel taşı olan firmalarımızın ayakta kalması bakımından hayati önemdedir. Bu süreçte alanında uzman kişilerden destek alan firmalar, devlet tarafından sunulan SGK prim teşviklerinden etkin şekilde faydalanarak büyük ölçüde prim yüklerinden kurtulma imkânına sahip olmuştur. Ancak maalesef mevzuatın ve sürecin karmaşıklığında kaybolarak teşviklere ulaşamayan firmalar da azımsanmayacak sayıdadır. Özellikle en küçük kaynağın dahi önemli olduğu günümüz zorlu ekonomik koşullarında, sunulan her türlü devlet imkânından profesyonel olarak faydalanmak firmalar bakımından artık zaruri bir ihtiyaç halini almıştır.

İlberk Danışmanlık olarak mevcut SGK Prim destekleri ve yeni istihdam teşvik düzenlemelerini güncel olarak takip  eden profesyonel ekibimizle yanınızdayız.

SGK Prim Teşvikleri Kapsamında Sağlanabilecek Faydalar:
SGK Prim Teşvikleri kapsamında;
•    Sigorta Primi İşveren Payı
•    Sigorta Primi İşçi Payı
•    İşsizlik Sigortası İşçi ve İşveren Payı
teşvikleri ile birlikte bir çalışandan 5.004,00 TL’ye kadar prim teşviki almanız mümkündür. Ayrıca, firmanızda çalışırken mesleki yeterlilik belgesi alınan personelin 6111 teşvik şartlarını sağlaması halinde gerekli tanımlamaların yapılarak 6111 teşvik sürelerinin 6 aydan 24 aya kadar uzaması mümkündür ve kişi başı 2022 yılında minimum 930 TL aylık SGK prim indirimi alabilir. 

SGK Prim teşviklerinden faydalanabilmeniz için; birçok değişken şartın bir arada gerçekleşmesi gerekmektedir. İşe alınan personelin 3 ya da 6 ay işsiz kalmış olması, teşvikli personelin işe girdiği tarihten önceki altı aylık ortalama işçi sayısına ilave istihdam niteliği taşıması, işverenin SGK’ ya prim borcunun olmaması gibi şartlarla birlikte SGK teşviklerinden faydalanma imkanına sahip olabilirsiniz.

Bu kapsamda tarafımızca;

•    6111 Sayılı Kanun Teşvikleri,
•    4857 Sayılı Kanun Teşvikleri,
•    7103 Sayılı Kanun Teşvikleri,
•    6645 Sayılı Kanun Teşvikleri,
•    6486 Sayılı Kanun(Bölgesel Teşvikler),
•    7319 Sayılı Kanun Teşvikleri,
•    3294 Sayılı Kanun Teşvikleri,
•    Geçmiş Alınmayan Teşvikler
kapsamlı olarak analiz edilerek sizin için maksimum teşvikin alınacağı şekilde personel bazlı kanun numaraları belirlenmektedir.

Mevzuatta yer alan şartların gerçekleşmesi halinde sigorta prim maliyetlerinizin tamamına kadarı (işçi bazlı) teşvik kapsamına girecektir.

Ücretsiz Ön Analiz Çalışması
SGK prim teşvikleri işine özel geliştirilen bilgisayar programı marifetiyle alınan veriler ve alanında uzman personelimizin manuel kontrolüyle birlikte firmanızın hak ettiği teşvikler belirlenmektedir (SGK işe giriş ve SGK e-bildirge sistemi üzerinden). Bu kapsamda çıkan sonuçlar bir rapor halinde size sunulmakta ve SGK ya fazladan ödediğiniz tutar açık bir şekilde ortaya konmaktadır

KOSGEB Destekleri
KOSGEB Kobi niteliğinde bulunan ve Türkiye sınırları içerisinde faaliyet gösteren tüm işletmelere standart faaliyetlerinde finansal destekler sağlamaktadır. Standart faliyetlerin dışında projeler kapsamında işletmeler çeşitli konularda (Ar-Ge, Tanıtım, Kalite vb.) destekler alabilmektedir.

İşletme Geliştirme Destek Programı
Yurtdışı Pazar Destek Programı
Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı
Girişimciliği Geliştirme Destek Programı
İş Birliği Destek Programı
KOBİGEL – KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI
KOBİ TEKNOYATIRIM – KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek programı
Stratejik Ürün Destek Programı
Ticaret Bakanlığı Destekleri
İlberk Danışmanlık, Ticaret Bakanlığı’nın Türkiye’de üretilen ürünlerin yurt dışında satılmasına yönelik faaliyetlerinde danışmanlık hizmeti vermektedir. Mevcut durumda ihracat potansiyeline sahip firmaların ihracatının artırılmasına, ihracat yapma talebinde bulunan firmaların teşvik edilmesine yönelik destek kalemleri ile ilgili olarak yıllık ve proje bazlı çalışmalar İlberk Danışmanlık tarafından sağlanmaktadır.

Pazara Giriş Belgeleri Desteği
Tasarım Desteği
Küresel Tedarik Zinciri (KTZ) Yetkinlik Projeleri
Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği
Yurt Dışı Birim, Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesi
Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Destekleri
TURQUALITY®’nin Desteklenmesi
AR-GE Destekleri
Küreselleşen dünyada rekabet artık ulusal alandan çıkarak uluslararası boyuta ulaşmıştır. Dolayısı ile işletmeler artık lokal rakipler yerine global pazarda bulunan rakipler ile mücadele etmektedirler.

Ar-Ge destekleri son yıllarda işletmelerin bilinçlenmesi global pazarlarda rekabet etmeleri ile önem kazanmıştır. Ar-Ge konusundaki bilinç Devlet Desteklerinin hızla artması ile  ivme kazanmıştır.

Birçok Ar-Ge projesi başlangıç aşamasında doğru kurgulanmadığı için başarıya ulaşamamaktadır.

Proje konusunda tecrübeli kadrosu ile; başlangıç aşamasından projelerin sonlandırılmasına kadar olan süreçte İlberk Danışmanlık,  Proje Danışmanlık hizmeti vermektedir.

Kosgeb Ar-Ge İnovasyon Destek Programı
Ar-Ge ve Yenilik Programı Donanım Desteği: Proje iş planında yer alan ve Kurul tarafından uygun bulunan deneme amaçlı hammadde, makine, teçhizat, donanım, yazılım ve dışarıdan sağlanan hizmet/işçilik giderleri kapsamında Ar-Ge harcamalarının %75 oranında; işletmeye Geri Ödemesiz olarak üst limit 400.000 (üçyüzbin) TL’ye kadar, Geri Ödemeli olarak üst limit 300.000 (üçyüzbin) TL’ye kadar destek sağlanır. Maksimum proje süresi 24 aydır.

Kosgeb Ar-Ge Endüstriyel Uygulama Destek Programı
Endüstriyel Uygulama Programı Donanım Desteği: Proje iş planında yer alan ve proje süresi içinde ihtiyaç duyulan; test, analiz ve laboratuar ekipmanı ile buna yönelik sarf malzemesi giderleri, üretim hattı tasarım giderleri, üretime yönelik makine, teçhizat, donanım ve yazılım giderleri kapsamında yapılan harcamaların %75 oranında; işletmeye Geri Ödemesiz olarak üst limit 300.000 (üçyüzbin) TL’ye kadar, Geri Ödemeli olarak üst limit 500.000 (beşyüzbin) TL’ye kadar destek sağlanır. Maksimum proje süresi 18 aydır.

Tubitak Sanayi Ar-Ge 1501 Destekleri
TÜBİTAK-TEYDEB 1501; Sanayi Ar-Ge projelerinde Ar-Ge Harcamalarının %60 oranında hibe ile desteklemektedir. Proje bütçesinde bir sınırlama yoktur. Maksimum proje süresi 36 aydır.

Tubitak KOBİ Ar-Ge 1507 Destekleri
TÜBİTAK-TEYDEB 1507; Ar-Ge projesi bedelini KOBİ’ler için 500.000 TL kadar olan Ar-Ge Harcamalarının %75 oranında hibe ile desteklemektedir. Maksimum proje süresi 18 aydır.

0

X